U bent hier: >> Gebed: troost voor familie en medestudenten Yeni Herlina, overleden op Kalimantan Barat

Gebed: troost voor familie en medestudenten Yeni Herlina, overleden op Kalimantan Barat

Deze week kwam het schokkende bericht dat Yeni Herlina (23 jaar oud), vierdejaars theologiestudente aan de STTR in Bengkayang (op Kalimantan Barat) is overleden. Vorige maand werd ontdekt dat ze een tumor had, waaraan ze na een kort ziekbed is overleden. Een groot verdriet voor haar familie, medestudenten en de staf van de STTR (gereformeerde hogeschool).

Janneke de Vries, regio-coördinator bij Verre Naasten, heeft in augustus nog een zondag met haar opgetrokken. Ze vertelt: “Ik ben gewoon van slag van het bericht. Zo’n talentvolle jonge vrouw, met een enorme drive voor het werk. Yeni was net aan de slag in de wijkgemeente/evangelisatiepost Malosa voor haar praktijkperiode. Het gemeenteleven daar was behoorlijk in het slop geraakt en zij bracht de boel weer wat aan de gang. Het was heerlijk om haar bezig te zien en te horen hoe ze er in stond:  ‘Ik ben de studie godsdienstonderwijs gaan doen omdat ik graag vanuit Gods Woord onderwijs wil geven. Ik zag dat veel van mijn leeftijdsgenoten niet meer naar de kerk gingen. Dat raakt me, ik wil juist graag dat mensen Jezus leren kennen en zo de weg tot behoud vinden. Ik heb zelf de kracht van de Here steeds opgemerkt in mijn leven, dat niet altijd makkelijk is geweest. Mijn vader is vroeg overleden en we hadden dus moeite met het gezinsinkomen, maar er was altijd wel wat te eten. Mijn ouders leerden me te geven en ik merk dat ik dan ook ontvang. Mijn moeder is altijd een voorbeeld geweest dat je rust in Jezus vindt. Zo’n Bijbeltekst als “Maak je geen zorgen, want de Vader zorgt” wil ik graag in mijn onderwijs tot leven laten komen.  Ik ben nog aan het uitzoeken wat ik hier kan doen.  Ik begin eerst maar met de kinderen; dat ze weer met plezier komen voor de zondagschool. Ik ben nog maar net begonnen, begin deze maand, en ik heb er nu al elf! Leuk om mee bezig te zijn en ik kan ze dingen meegeven. Ik ben ervan overtuigd dat het ieders leven positief beïnvloedt, wanneer ze Gods mooie Woord leren kennen. Er is hier een enorm gebrek aan goed begrijpen van de Bijbel. Ik help ook de ouderling, die hier ‘s zondags voorgaat, met het schrijven van preken. Goed onderwijs is echt de sleutel. Het is nog wat zoeken hoe ik dat kan gaan doen, maar de gemeente hier is erg vriendelijk, er is altijd interactie.’

Wat een verlies. Graag gebed voor haar moeder en verdere familie, en voor de studenten en docenten gemeenschap van de STTR, die erg aangeslagen zijn hierdoor. Moge de Vader voor hen zorgen!

Print Friendly, PDF & Email