U bent hier: >> CeriA | Indonesië

CeriA | Indonesië

Onvergetelijk vertellen over Gods grootheid: dat is de kern van het CeriA-vertelproject in Indonesië. CeriA staat voor Ceritalah Isi Alkitab, dat betekent: vertel de inhoud van de Bijbel. Indonesië kent een eeuwenlange cultuur van verhalen vertellen. De Indonesische kijk- en vertelbijbel sluit daarop aan en biedt prachtige mogelijkheden om Gods verhaal te vertellen.

In 2000 is daarom – met medewerking van Verre Naasten – de Nederlandse ‘kijkbijbel’ (van illustrator Kees de Kort) in het Indonesisch uitgegeven. Het boek wordt nu onder de naam Kabar Baik CeriA (KBC) veel gebruikt op (zondags)scholen. Omdat er grote behoefte was aan meer visueel materiaal is er vanaf 2006 gewerkt aan de voorbereidingen voor een tweede kijk- en vertelbijbel. 30 nieuwe Bijbelverhalen; en nu met Indonesische illustraties. Deze illustraties sluiten goed aan bij de leefwereld van de Indonesische kinderen en zijn gemaakt door zes Indonesische kunstenaars. In eerste instantie als aparte kleine deeltjes uitgegeven, met de verwachting dat het Indonesisch Bijbelgenootschap te zijner tijd deze samen in een tweede KBC gaat uitgeven.

Maar een vertelbijbel hebben is één, zo’n geïllustreerde vertelbijbel gebruiken is twee. Er wordt ook hard gewerkt aan een Indonesisch CeriA-team om het gebruik te stimuleren en om de trainings- en vertelmaterialen te beheren en het project in de toekomst verder uit te bouwen.

Vandaar dat CeriA regelmatig seminars en trainingen in Indonesië organiseert om ‘vertellers’ te trainen in de CeriA-vertelmethode, zoals evangelisten en (zondagsschool)onderwijzers. De verteller leert zo te vertellen dat de luisteraars het verhaal als het ware voor zich zien gebeuren, als de beelden van een film.

Print Friendly, PDF & Email