U bent hier: >> Nieuwe Naast: “Bijzonder: een school waar álle leerkrachten christen zijn”

Nieuwe Naast: “Bijzonder: een school waar álle leerkrachten christen zijn”

Een bijbelschool steunen? Waarom laten we geen waterput graven? Of een polikliniek bouwen? Schoon drinkwater en gezondheidszorg zijn toch veel belangrijker?!

In de nieuwste Naast zoomen we in op de vraag waarom wij met ons mission-werk wereldwijd zo insteken op opleiding, training en toerusting (met een mooi woord: capaciteitsopbouw) en dit verkiezen boven bijvoorbeeld een waterput graven. En dat terwijl we weten dat zo’n waterputtenproject veel beter ‘verkoopt’.

Investeren in Indonesische leerkrachten
Vanuit Indonesië Mission | Verre Naasten leverden we voor deze nieuwe Naast een interview aan met Yopphi Tatar, leerkracht op een Aletheia-school op Java (Indonesië). De Aletheia-scholen maken deel uit van de GKT-kerken, waarmee we de samenwerking aan het verkennen zijn. Onlangs was Tatar, samen met vijf collega’s, op uitwisselingsbezoek in Nederland en bezocht hij verschillende (basis)scholen en kerken. In Naast vertelt hij over zijn achtergrond en wat hem opvalt in Nederland. We zochten hem op bij zijn bezoek aan GBS De Parel in Drachten.

Kennis delen wereldwijd
Lees in deze Naast wat er nog meer gebeurt aan opleiding en training wereldwijd en hoe dat bijdraagt aan sterke kerken en zo aan onze missie ‘geloof delen wereldwijd’. En hoeveel wij van die kerken en christenen leren. In hun cultuur met vaak maar weinig voorzieningen zijn zij ware levenskunstenaars en ervaringsdeskundigen.

En verder: bent u benieuwd wat natuurkundige Stephen Hawking te maken heeft met Bijbelse leiders zoals Jozua en Elia? Nieuwsgierig wat God in een droom tot de 21-jarige student Margret sprak? Waarom Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, zich soms net een zendeling voelt? Waarom Zuid-Afrikaanse studenten hun studiebeurzenbegeleider ‘mamma’ noemen?

Lees dan snel de nieuwste Naast! Het juli-nummer ligt vanaf dit weekend in de kerken. Naast is ook online te lezen: https://www.flipgorilla.com/p/25631561026110372/show

Print Friendly, PDF & Email