U bent hier: >> Het verhaal van: Daan

Het verhaal van: Daan

Als kind speelde Daan Infaindan al domineetje: anderen vertellen over Gods grootheid leek hem geweldig. Tegenwoordig preekt hij ’s zondags en is hij doordeweeks nauw betrokken op jonge Papoea-christen. Kiezen voor Hem is geen vanzelfsprekendheid: de samenleving op Papoea verandert in sneltreinvaart. En jongeren hebben veel te kiezen…

“Ik ben begonnen met evangeliseren in de binnenlanden van Papoea. Als klein kind al speelde ik domineetje, wat leek mij dat geweldig! Pas later kwam de bevestiging dat God ook mij riep; Hij gaf mij namelijk de kans om theologie te gaan studeren en zo Zijn kerk te dienen. Na deze studie werd ik beroepen als dominee in de gemeente van Senggo.”

Een nieuwe uitdaging
“Twee jaar geleden kreeg ik de vraag of ik theologische lessen wilde geven aan de SMTK in Merauke, de middelbaren school van onze kerken, met extra, theologische vakken. Ik zie dat als Gods leiding. God heeft een plan met mij! Hij leidde mij hier naar toe en gaf mij een nieuwe taak met nieuwe uitdagingen: jongeren enthousiast maken voor God en het geloof.”

Investeren in leerlingen
“Op onze school wonen zo’n 90 jongeren uit het binnenland. De leerlingen zitten bij de school op een internaat en komen vooral uit kleine dorpjes uit het binnenland van Papoea. Ze krijgen niet alleen ‘gewone’ vakken, maar ook praktische Bijbelvakken. We willen ze leren wie God voor hen is. En da’s een mooie combi: als kerk investeren we in jongeren die straks iets kunnen betekenen in onze Papoea-samenleving én in onze kerk!”

‘Echt God leren kennen’
“Gods liefde verspreiden begint met vertellen. Vertellen over Gods liefde. Maar ook vooral met elkaar leven: zorgen en vreugde delen. Als internaatleider woon ik met mijn gezin op het terrein van het internaat, waar de meeste jongeren wonen tijdens hun studie. Wij proberen een voorbeeld te geven door ons huis open te stellen. Het is bijzonder om samen met de jongeren te groeien in het leren kennen van God en Zijn genade. Mooi ook om te zien hoe op school de docenten dit in de lessen verwerken: christelijk geloof gaat ten diepste niet om theorie, maar om God echt leren kennen.”

Toekomstdroom
“Mijn verlangen? Ik hoop dat we niet zozeer slimme studenten afleveren, maar vooral studenten die echt christen zijn en hun verantwoordelijkheid nemen in werk en kerk, zowel in het binnenland als hier aan de kust.”

Bid je mee voor Daan?

Print Friendly, PDF & Email