U bent hier: >> Gebedsverzoek: bid voor coronacrisis in Indonesië

Gebedsverzoek: bid voor coronacrisis in Indonesië

Indonesië Mission | Verre Naasten roept hierbij haar lidkerken in Overijssel en Noordoostpolder op om mee te  bidden voor onze broers en zussen in Indonesië. Want het aantal coronabesmettingen neemt in het immense land Indonesië razendsnel toe. Daarbij zijn de mogelijkheden om in een overvolle stad afstand van elkaar te houden, maar zeer beperkt. Bovendien zijn heel veel mensen afhankelijk van de informele economie, zoals straatverkopers, chauffeurs, dagloners. Daarop hebben quarantainemaatregelen een grote impact. Want geen werk betekent geen eten… Daarom: bid je mee?

De Indonesische overheid zet alles op alles om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Van verschillende kerkelijke partners in het land hebben we verontrustende berichten binnengekregen. Deze berichten delen we zoveel mogelijk via onze Facebook-pagina:

# De studenten van de theologische Aletheia-school zitten in quarantaine op de campus. Ze mogen het terrein niet af, zie: 

 

# Datzelfde geldt voor de leerlingen van de SMTK-school in Merauke. Zij kunnen niet naar huis, omdat de toegangswegen afgesloten zijn. Samen met 3 collega’s houdt directeur Emi Sawi de school draaiende. In een video-update vertelt ze erover: 

 

# Ook op de SETIA-campus in Jakarta zijn nog honderden studenten aanwezig. Ze kunnen nergens heen, vertelt Moses Wibowo. Gelukkig zijn er nog geen besmettingen vastgesteld: 

 

# De GKT-kerken kunnen ook niet meer samenkomen. Ook vandaag op Goede Vrijdag niet. Markus Dominggus vertelt daar uitgebreid over: 

 

# Voor updates uit andere delen van de wereld houdt Verre Naasten een liveblog bij, zie www.verrenaasten.nl/coronavirus.

 

Gebedspunten

1. Bid dat quarantainemaatregelen effect mogen hebben op de verspreiding van het coronavirus Indonesië. Bid dat de mensen zich zo goed als mogelijk houden aan de maatregelen om het virus in te dammen. Dat kan alleen ‘gotong royong’, in onderlinge samenwerking;

2. Bid voor de kerken in Indonesië, nu ze niet meer samen kunnen komen. Bid dat de predikanten en voorgangers goede manieren mogen vinden om in contact te blijven met de gemeenteleden. Bid dat ze woorden van troost en bemoediging mogen vinden in deze onzekere tijden;

3. Bid voor rust in de gezinnen, nu de kinderen niet naar school kunnen;

4. Bid voor de studenten en docenten die ‘opgesloten’ zitten, zoals bij SETIA in Jakarta, Aletheia in Malang en de SMTK-school in Merauke (Papoea). Bid dat iedereen gezond mag blijven. Bid ook dat de onderlinge sfeer goed blijft;

5. Bid voor de Indonesische overheid, en specifiek voor president Joko Widodo, om verstandige besluiten te nemen rond deze coronacrisis;

6. Bid voor internationale solidariteit, vanuit de westerse landen met landen in Azië en Afrika.

Heer, ontferm U!

Print Friendly, PDF & Email