U bent hier: >> Gebed: troost voor familie ds. Yan Korop en kerken op Papoea

Gebed: troost voor familie ds. Yan Korop en kerken op Papoea

Vandaag bereikte ons het bericht dat ds. Yan Korop, voorzitter van de Synode van de Gereformeerde kerken op Papoea (GGRI-P), vanochtend onverwachts is overleden. Hij is 63 jaar geworden en heeft de GGRI-P jarenlang gediend. Hij werkte eerst als evangelist in Kaisah, Honya en Tiau. In Tiau is hij ook bevestigd als predikant. Die gemeente stond hem vervolgens af om een taak als voorzitter van de GGRI-P op zich te nemen; daarvoor verhuisde hij met zijn gezin naar Sentani, waar hij ook actief in die gemeente was.

Ds. Yan Korop was een voorganger die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de Evangelieverkondiging en voor ‘zijn’ kerkverband, de GGRI op Papoea. We hebben hem leren kennen als iemand die wist wat ‘dienen’ betekende en altijd eenheid en vrede zocht. Hij heeft veel verdriet gehad van de scheiding die een aantal jaren geleden binnen de kerken is opgetreden en hoopte op en werkte aan herstel van eenheid en verzoening. De Here heeft hem nu geroepen om te rusten van zijn werk.

We vragen u te bidden voor zijn vrouw,  kinderen en verdere familie, maar ook voor de kerken. Dat onze hemelse Vader hen mag troosten in deze dagen van verdriet, en hen ook in de toekomst nabij wil zijn.

 

 

Print Friendly, PDF & Email